top of page

"Iemand mee laten denken over mijn interieur? Ja-Ja.." Dacht ze...

"Iemand mee laten denken over mijn interieur, mijn thuis.. Ja-ja en dan zit ik straks zeker met zo'n over gestyled huis. Hoe kan zo iemand nou weten wat ik wens? Krijg ik dan daadwerkelijk de sfeer die ik wil" Dacht ze...

Lieve lezer,

(Leestijd 3 minuten)

"Het overgeven?! Am-me-nooit-niet." Ik hoor het Anja nog zo zeggen. 3,5 jaar geleden moest ze er niets van hebben.

Anja weet wat ze wil. Zij weet wat ze wil voor zichzelf en haar 2 prachtige (pleeg)kinderen.

Ze wil geen af-gestyled huis, uit een tijdschrift exact volgens de laatste trends. Want die zeggen haar niet zoveel.

En ze had een haat-liefde verhouding haar woonkamer.

Toch kwam ze bij mij. Of misschien juist wel daarom. Want ergens voelde ze, om de sfeer te creëren waar ze daadwerkelijk van droomt, is het nodig om met iemand te sparren en die met je meedenkt. Met iemand die weet hoe je dat voor elkaar krijgt!

Voor haar was het allerbelangrijkste dat ze zichzelf kon blijven. Geen overdreven gedoe. Geen neppigheid. Geen keurslijf. Alleen als het op haar eigen voorwaarde kon, wilde ze het avontuur aan.

Ze klopte bij mij aan. Haar reden was helder:

"Ik ben naar jou toegekomen vanwege jouw achtergrond. Als therapeut in een vorig leven kun jij luisteren en horen wat ik daadwerkelijk zeg. En als interieur designer weet jij hoe je met kleur kan werken een sfeer kan creëren."

"Jij weet hoe ik mijn woondromen om kan zetten in een interieur. Een interieur dat bij mij en mijn jongens past. Wat daarbij komt kijken. Hoe je je focus houdt en het groter geheel kan blijven zien. Ook als je in een winkel allerlei andere mooie spullen voorbij ziet komen. Hoe je jezelf blijft daarin. Het gaat veel dieper dan alleen maar een kleurtje op de muur kletsen of een kussentje verplaatsen.

Ik wil mij weer thuis gaan voelen en happy worden als ik mijn huis binnen kom"

Anja en ik gingen samen aan de slag. Vanuit die kernvraag:

Hoe creëren wij samen de juiste sfeer? Die sfeer die past bij jullie thuis. En bij het leven wat jullie leven.

In Anja’s geval is dit een huis waarin geleefd mag worden. Waar zij en de kinderen samen kunnen zijn. Kunnen spelen, echter het moet geen kinderdagverblijf-achtige opstelling worden. Anja woont er ook en dat mag gezien worden.

Anja houdt van kleur zegt ze, gezelligheid vindt ze belangrijk, het moet warm aanvoelen. De kleuren waar ze van houdt zijn echter meer ‘koude’ kleuren. Een fijne bank en grote eettafel is nog een wens die ze heeft. Ook moet er opbergruimte komen. De woonkamer is niet groot, dus het moet niet beklemmend aanvoelen. Trends? Daar is ze niet echt gevoelig voor, licht ze nogmaals toe. Ook vertelt zij mij hoe het leven van alledag eruit ziet en wat zij wel en niet prettig vinden.

Al snel kon ik aan de slag met alle wensen die zij mij had verteld:

Ik kwam terug met een concept interieur design, voorzien van lay-out, kleur- en materiaaladvies. Een projectplanning inclusief voorstellen waar wij samen gaan shoppen om de benodigde nieuwe elementen aan te schaffen. Koude kleuren afgewisseld met warme elementen en voorzien van Scandinavische invloeden. Stiekem toch een redelijke bekende trend in 2015;) toegevoegd.

Het bracht een enorme enthousiaste reactie. Verrast waren we allebei. Waarom waren wij beide verrast? Zij omdat ze zo blij werd van de afwisseling tussen koude en warme kleuren en ik omdat ze als een blok viel voor het ontwerp. Achteraf gezien logisch, want alles wat zij mij vertelde had ik verwerkt in een uniek design voor haar en haar jongens. Dus de eerste enthousiaste reactie was er! "Maar hoe nu verder?" Vroeg ze me..

Samen hebben wij eerst het kleurenplan volledig uitgewerkt en zijn daarmee aan het werk gegaan. Oh jee en een kleur viel volledig anders uit als dat op de kleurenkaart stond. Al snel kwamen wij er achter dat de ondergrond anders was waardoor de kleur veel intenser was. Hup terug naar de winkel en een rustigere kleur uitgezocht. Deze pakte uit zoals bedacht. Samen en personal shoppen Vervolgens heeft Anja zelf de vloer uitgezocht (Op haar verzoek, heb ik uiteraard op de achtergrond wel meegedacht). Samen zijn wij gaan shoppen voor de gordijnen, bank, eettafel en stoelen. Een kleed had ze nog en past er perfect bij. Stap voor stap werd haar interieur een geheel. Alle elementen tezamen maakten de sfeer die zij wilde creëren. Via mijn netwerk hebben we de timmerman de vensterbank op maat laten maken en Anja zelf (handig als zij is) heeft de opbergruimte gerealiseerd. Over the moon and back! Zo blij was ze met het resultaat. De styling

De laatste stap was de styling. Alle grote werkzaamheden waren gerealiseerd. De basiselementen stonden in de woonkamer. En zo mooi als alle losse elementen ook waren, het was nog altijd niet echt af. De styling maakt het echt af.

Ik heb volgens budgetafspraken voor haar de accessoires geshopt en de woonkamer volledig gestyled. ’S avonds belde ze mij op en het eerste wat ze zei:

“Ik vind het zo mooi. De jongens waren dolgelukkig, nu is het echt thuis!”

Ik vertel je Anja’s verhaal omdat het zo mooi laat zien wat er gebeurt als je loskomt van je haat-liefde relatie met:

‘ het-moeten-overgeven-aan-interieur designers’

en ontdek zelf wat voor soort mogelijkheden er zijn. De mogelijkheden voor jou wanneer een interieur designer echt naar jouw wensen kan luisteren. En jouw interieur naar het next level kunnen brengen. Je kan, net als Anja, jezelf verrassen.

Ben jij er klaar voor om jouw perfecte sfeer te ontdekken? Om te weten wat je wel en niet moet laten om jouw ideale sfeer te creëren? Wat er wel en niet gebeurt in een dergelijke samenwerking? Om verliefd te worden op het hele proces en je huis? Hulp en samenwerking aangereikt krijgt, zonder dat je controle verliest?

Hou dan je mail in de gaten want binnenkort heb ik een fantastische kans om je erbij te helpen.

Hoor en zie wat Anja zelf vertelt over onze samenwerking.

Stay tuned! Daphne

Direct een interieuradvies boeken op de VT wonen&designbeurs? Klik hier

Enne deel = lief!! Ken jij iemand die ook iets heeft aan dit aanbod, deel dit bericht op facebook, insta, linkedin of gewoon via de mail. Je maakt direct kans op 2x2 dagkaarten voor de beurs! (stuur mij wel even een berichtje, zodat ik weet dat je het bericht gedeeld hebt.)

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page