top of page

7 Interieur Missers die je echt wilt voorkomen

Lieve mensen,

(Leestijd 3,5 minuten)

‘Wat zijn de meest gemaakte missers die je in je interieur kan maken?'

Deze waardevolle vraag kreeg ik van een klant. Hij en zijn vriendin voelde dat ze het dit keer goed wilde aanpakken. Een echt thuis creëren. Meer gefocust.

De sfeer in hun interieur creëren die bij hem en zijn gezin past. Zodat ze het leven konden leven. Een fijne plek om thuis te zijn. Een huis dat het verhaal van jouw en je gezin vertelt en een verzameling is van alles wat je lief hebt.

Ik vertelde hem over de meest voorkomende fouten die erin sluipen als tijdens het proces van de (ver)bouw(ing). Vaak al voordat de bouw, verbouwing of re-styling van start gaat.

De fouten die ik zelf stuk voor stuk heb gemaakt voordat ik als designer begon.

Ik vat ze samen in 7 missers, zodat jullie ze kunnen voorkomen.

1 op 1 Kopiëren

Je ziet een prachtige vrijstaande villa. Prachtig van binnen en buiten. Precies zoals jij het ook zou willen. Echter deze villa staat op een idyllische plek in het zonnige Italië, halverwege de berg met een weids uitzicht en verkoelend zwembad. En jouw eigen prachtige droomhuis? Een volledig andere set. Jouw jaren 30 rijtjeswoning staat midden in het centrum en trotseert alle seizoenen. En je je hebt een mooi uitzicht. Echter over alle andere tuintjes van je buren. En dus een totaal ander uitzicht als die prachtige villa in het zomerse Italië. Je idee is prachtig echter wanneer jullie de ideeën uit de villa 1 op 1 gaan kopiëren gaat dit jullie niet dezelfde sfeer geven. Jouw huis is anders, ander licht inval, andere afmetingen en staat op een andere plek. Ook zijn er hier andere weersinvloeden als Zuid-Europa. Neem hetgeen je prachtig vindt mee als inspiratie in je plan.

Geen concreet (visueel) plan = Over budget

Jullie hebben een prachtige woning gekocht. Je gaat gedreven aan de slag met het bedenken van wat jullie willen voor dit droomhuis. Je maakt definitieve keuzes, steekt veel geld, een berg tijd en alle zorgvuldigheid in al jullie aankopen. Echter eenmaal klaar om het huis te betrekken.. Lijkt hetgeen wat jullie hebben bedacht eigenlijk niet zo goed te passen. Het veraangenaamd het leven wat jullie willen leiden eigenlijk niet.. Elke keer ervaar je die dingen… Waar je elke dag tegen aanloopt maar niet meer gewijzigd kunnen worden omdat het al gebouwd is, geplaatst is of te veel geld kost om het nog te laten veranderen of om te ruilen. Van die: “ als ik het over mocht doen, zou ik dit echt anders doen” verhalen. Ad-hoc en niet goed doordachte investeringen komen je vaak duur te staan…

Je blijkt toch niet helemaal op 1 lijn met je partner te zitten

Bij het realiseren van de plannen blijkt dat jij en je partner in de basis andere ideeën hebben :-( Van het droombeeld van de keuken tot welke exacte kleuren er op de muren komen, tot de plek van de spotjes. ‘Huh? spotjes… ‘denk jij: ‘ik hou niet van spotjes…’

En daar komen mensen vaak pas achter als ze al in een showroom staan. Jij kookt liever op een kookeiland en op gas en houdt van landelijk hout gecombineerd met hardsteen. En je partner zet de keuken liever tegen de wand, kookt liever op inductie en houdt van hoogglans wit met een blad van hout. Valt dat even tegen.. En de keukenboer(in) mag het gehele proces van wikken en wegen en tot compromissen komen volgen.. Meestal betekent dat ook dat men boven budget gaat. Iets wat je nu net wilde voorkomen, aan het begin van je verbouwing…

Samen beslissingen maken lukt niet

Omdat jullie niet goed weten wat je precies tot in detail nodig hebt om de juiste sfeer te creëren. Is het ook heel lastig om dit over te brengen aan derden. Je probeert het zo goed en zo kwaad als het kan, uit te leggen wat je ongeveer zou willen. Hoe vaak je ook uitlegt wat je wenst, de derden begrijpen het net niet. Dit kan leiden tot verscheidene scenario’s. Jullie gaan ter plekke en uren en uren zoeken. Je gaat overleggen en overleggen. Frustraties opbouwen.. Om uiteindelijk geen keuzes te kunnen maken en met lege handen terug huiswaarts te keren.

En dan moet je dus nog een keer…

Geen Focus = miskopen

Je komt de showroom binnen en wat een prachtige stijlkamers en wat veel spullen. Overweldigend! Eerst maar eens een rondje lopen. Wat is er toch veel..

De leverancier kijkt je heel vriendelijk aan tot jullie een keuze hebben gemaakt. Tot een compromis zijn gekomen. Maar.. Met al die keuzes die de showroom biedt, weet jij het eigenlijk niet meer zo goed. Je partner weet ook niet meer.. Het liefs willen jullie zo snel mogelijk weg uit die showroom.

Met alle goede bedoeling doet de vriendelijke maar vooral geduldige verkoper nog een suggestie. Je denkt: ‘Tja die suggestie komt wel aardig in de richting ja’. En stiekem denk je dat vooral omdat die geduldige man zo zijn best doet en je het vooral vervelend vindt dat jij niet goed meer weet wat je wilde… Uiteindelijk wordt dan de keuze voor jullie gemaakt, omdat deze soort van in de buurt kwam van wat je soort van wilde.. Toch? … Eenmaal geleverd kan die investering goed of slecht uitvallen.…

Wil jij dit afwachten?

Het eindresultaat! … valt tegen :( ….

Ein-de-lijk! Het huis is gebouwd, de verbouwing is volbracht! De kleuren op de muur, de nieuwe zorgvuldig uitgezochte spullen staan erin… en…en.. Het is net niet de sfeer die je eigenlijk wilde creëren. De bank is net te groot. De badkamer blijkt in jullie dagelijkse leven toch niet zo heel praktisch te zijn ingedeeld… Zoveel accessoires en….

Het is het nét niet…….

Dit zijn de 7 missers die je echt wilt voorkomen. Een lekker lijstje. En tegelijkertijd hoor ik het je denken. Ja fijn, maar hoe dan wel??!!

Hele terechte vraag!

Ik kan nu vrijblijvend met je meedenken.

Ik je leer je:

^ hoe je wel op de juiste manier een start maakt.

^ hoe je met plezier samen weloverwogen concessies maakt.

^ hoe je de juiste investeringen maakt.

En bovenal:

^ hoe je met veel plezier snel en makkelijk samen de juiste sfeer voor jullie thuis creëert.

Boek nu een kort advies van 30 minuten bij mij op de VTwonen&design beurs. Ik ben er op donderdag 4, vrijdag 5 en zondag 6 oktober.

Tevens maak je ook kans op toegangskaarten voor de beurs!

Enne, als je iemand in je netwerk kent die ook veel kan hebben aan deze training, stuur dit mailtje dan lekker naar diegene door. Je weet nooit hoe je iemand daarmee kan helpen.

Veel plezier,

Daphne

Comments


Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page