top of page

Zij waren bang de controle te verliezen . . .

Hallo lieve mensen,


(Leestijd 4 minuut)

Ze begonnen aan het project, ver voordat ze zich er klaar voor voelden.

Ze hadden de kavel enkel nog op papier gekocht.


Ze hadden hun huidige huis nog niet officieel verkocht.


Ze hadden al veel kluservaring, maar een eigen huis bouwen was nieuw voor hen.


Ze wisten niet precies wat de meerwaarde was om een interieur designer in te schakelen.

Ze wisten niet dat zij al een interieur designer in konden schakelen nog voordat er een keuze was gemaakt voor een aannemer.


Ze waren bang dat het overgenomen zou worden, zij de controle zouden verliezen.


Ze waren bang dat ze mogelijk in detail toch allebei iets anders wilden.


Ze hadden het idee dat het hen veel teveel zou kosten.

Ze dachten misschien wel een beetje, dat is overbodige luxe..

Ze wisten maar 2 dingen zeker:


^ Dat het bouwen van een eigen huis voor hun gezin hen echt blij zou maken. ^ En dat zij diep in hun hart een nieuwsgierigheid voelden naar hoe je van een huis een echt thuis maakt. Juist die nieuwsgierigheid wilden ze volgen en ontdekken....

"Die nieuwsgierigheid bracht hen naar mij."

Het stel en ik ontmoeten elkaar voor een eerste kennismaking met hun ideeën, dromen en wensen voor hun nog nieuw te bouwen huis.

"Hoe creëren wij een thuis voor ons drukke gezin?"

"Er is nog niets, hoe starten wij? Wij willen uiteindelijk een basis creëren waarbij klassiek (wens van Karin) en modern (wens van Edwin) elkaar aanvullen. Hoe doen wij dat?"

De woondroom van Karin en Edwin is een vrijstaande villa waarin het gezin zich thuis voelt. Een thuis waar ze met vrienden kunnen borrelen en eten. En de kinderen een eigen plek hebben waar ze met vriendjes kunnen spelen. Een thuis. Een thuis waar zij als gezin samen kunnen zijn.

Karin en Edwin hadden enorm veel ideeën, maar hoe konden zij al deze ideeën en wensen ordenen? Hoe konden zij de bijzaken en hoofdzaken onderscheiden en verwerken in een volledig bouwplan? Al deze dromen omzetten in een efficiënt en verrassende lay-out, al die kleuren en materialen…


Ze wisten niet waar en hoe te beginnen.

De kennismaking


Ik vroeg hen het hemd van het lijf tijdens deze ontmoeting. Karin en Edwin vertelden mij hoe zij samen met hun jongens en belangrijke anderen hun leven leven. Wat zij daarin belangrijk en prettig vinden. Wat minder prettig en wat verbetert kan worden. Wat een huis een thuis maakt.

Een kennismaking zoals ik ze het liefst zie. Mensen die verrast worden en hun best doen, voor zichzelf en hun thuis. Zo trouw mogelijk de vragen beantwoorden. Zij durfden te dromen en gingen met mij aan de slag. Ze namen de sprong, ondanks dat er nog geen streep op papier stond of heipaal in de grond. Zij maakten samen met mij een concrete wensenlijst. Zij stonden zichzelf toe te dromen.

De schetsfase


Na onze intake wisten Karin en Edwin wat zij wilden. Waardoor ook bewust

gekozen kon worden voor de bouwer met wie zij wilden samenwerken. Zij hebben voor deze bouwer gekozen, omdat hij voldeed aan hun eerder samengestelde wensenlijst. De wensenlijst om uiteindelijk de sfeer te creëren die zij voor zichzelf en hun gezin voor ogen hebben.

Zowel het exterieur- als het interieur is in een totaal ontwerp gerealiseerd. Binnen de kaders die de inmiddels betrokken bouwer mij had gegeven. 
Doordat ik hun persoonlijke verhaal te pakken had gekregen, kon ik met al hun input het hele verhaal omzetten in een visueel concept. Een verrassend en efficiënt design. Hun eigen unieke plan. Een plan waar zij zich direct in herkenden en toch verrast waren. En ook nog de keuze uit twee verschillende indelingen.

Ondanks dat het volledige ontwerp van mijn hand komt, herkennen Karin en Edwin zich volledig in het ontwerp. Zij gaven mij terug: “Het is mooier, rijker en fantasievoller dan wij van te voren hadden bedacht.” Het enthousiasme was gewekt!

Ook de bouwer was zeer verrast over de lay-out die ik had gecreëerd. Niet eerder was hij een dergelijk verrassende lay-out in één van zijn huizen tegengekomen.

De hypotheekadviseur grapte bij het zien van het ontwerp of zijn besprekingen in het vervolg misschien gepland mochten worden in hun nieuw ontworpen thuis. In de eetkamer.

Niet alles liep op rolletjes . . .

De start van de bouw laat op zich wachten. Wegens onduidelijkheden bij de partij die grond verkoopt en daarnaast de andere gemeentelijke perikelen loopt de start al een vertraging van bijna 2 jaar op. Daarbij zijn er verscheidene andere betrokken partijen omtrent het ontwerp van het huis wat eigenzinnig. Echter omdat Karin en Edwin zo goed weten hoe hun thuis tot in elk detail eruit moet komen te zien en wat voor hun werkt overwinnen ze alle obstakels.

De kracht van onze samenwerking

Karin en Edwin hebben een focus om de sfeer te creëren die zij willen realiseren.

Zij kunnen deze sfeer middels het design ook concreet overbrengen naar derden. Het design is een houvast. 
 Met deze houvast gaan ze het proces aan. Zij hebben de controle! Bepakt met de ontwerpen, kleurenkaarten en materiaalplannen gaan ze gericht de showrooms af. Karin en Edwin weten wat ze willen kopen, zitten op 1 lijn en doen goede investeringen. Het winkelen verloopt daardoor vlot. Tevens ga ik ook voor hen shoppen en met hen shoppen. Voor alle grote beslissingen is er een lijntje tussen ons, zodat het uiteindelijke doel wordt behaald.

YES!!!! 
In het vroege voorjaar van 2016 is onze eerste ontmoeting geweest met de wensen en dromen van Karin en Edwin. Door diverse vertragingen voorafgaand aan de bouw is in het voorjaar van 2018 het huis opgeleverd. De puntjes kunnen op de 'I' worden gezet. Het stylen kan nu echt beginnen! As we speak gaan wij die laatste fase nu samen in.

Work in progress

Al 2 jaar lang mag ik ze volgen. DANKBAAR

dat ik met ze mee mag denken. Begin 2018 hebben wij het designplan helemaal tot in detail uitgewerkt voor het interieur. Zo trots ben ik op hen en het resultaat tot op heden.

De keuken en de badkamer zijn plaatjes om te zien. Hun kinderen hebben een eigen badkamer gekregen. En in elke ruimte is er een doorkijk naar een andere ruimte zonder dat daarmee de privacy in het gedrang komt. 


Ineens voelde ik de power van een interieur designer toevoegen aan je project

voordat de verbouwing überhaupt is gestart. 



Want:

^ Doordat je originele woonwens daadwerkelijk vertaald is in een concreet uitgewerkt plan, is het ook makkelijker om je focus te behouden tijdens het gehele proces. 


^ Je kiest je samenwerking met partners doordacht uit. Beide weten welke sfeer er gecreëerd moet worden, voorafgaand aan de start. 


^ Je kan bewuste keuzes maken en voorkomt daarmee grote MISKOPEN. 


^ Een interieur designer helpt je aan je eigen plan vast te houden bij uitdagingen en verleidingen voorafgaand, tijdens en bij de afwerking van de bouw.


^ Het design helpt je je geduld te bewaren en je vertrouwen te behouden, omdat je exact weet waar je naar toe werkt. 



Durf er eens over na te denken... Wat zou er gebeuren als jij met een interieur designer ging samenwerken? Ver voordat je je er 'klaar' voor voelde? Dat je, net als Karin en Edwin, een interieur designer inschakelt nog voor de start van de bouw van het huis of verbouwing? Het creëren en uitwerken van een totaal concept, met als kroon op het werk de styling? 


Stuur mij een mailtje of vertel het in de comments op de blog. Ik lees echt alle berichtjes!

Have fun!

Daphne Ps: Op 4/5/7 oktober sta ik op de vt wonen&design beurs. Wil je ook vrijblijvend interieuradvies en met mijn manier van werken kennismaken? Schrijf je hier in! Je kunt zelfs kaarten winnen!.

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page